Medicijnkastje opruimen

Opfrisbeurt van je medicijnkastje

De winterperiode is een goede tijd om je medicijnkastje eens een opfrisbeurt te geven. Als bijvoorbeeld de verkoudheid toeslaat in het weekend is het fijn om uit je eigen voorraad te kunnen putten, zonder dat je eerst door weer en wind moet.

Vervaldatum

1. Haal 1 voor 1 de artikelen uit je medicijnkastje/doos/laatje en kijk hoe het staat met de vervaldatum. Verzamel alle spullen die over de datum zijn direct in een plastic zakje en lever ze in bij de apotheek.

Schoonmaken

2. Maak van de gelegenheid gebruik om het medicijnkastje even goed schoon te maken met een nat doekje. Droog eventueel na met een theedoek.

Boodschappenlijstje

3. Maak een boodschappenlijstje van de artikelen die gekocht moeten worden. Houd hierbij goed rekening met de samenstelling en leeftijden van je gezin. Zorg dat voor iedereen de juiste dosering in huis is. Zaken die je zeker op voorraad moet hebben zijn:

  • neusspray (zoutoplossing en/of xylomethazoline)
  • hoestdrank/pillen (kriebel- en/of vastzittende hoest)
  • zuigtabletten tegen keelpijn
  • pijnstillers (drank, zetpillen, kauwtabletten of gewone tabletten)
  • pakjes papieren zakdoekjes en dozen tissues

Weerstand

4. Eventueel kun je tijdens de wintermaanden ook extra vitamines slikken en echinaforce om de weerstand te ondersteunen.

Verbanddoos checken

5. Als je toch bezig bent kun je gelijk de verbanddoos checken. Let op de vervaldata en zet de spullen die vervangen moeten worden ook op je boodschappenlijstje. Meestal bevat een verbanddoos een lijstje met de spullen die er in horen te zitten. Je kunt deze informatie ook hier vinden.

Medicijnkastje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *