In 4 stappen een spetterend Oud en nieuw!

1. Wie, wat, waar en wanneer? Oud en nieuw

Ook voor oudejaarsavond en nieuwjaarsdag is het slim om van te voren plannen te maken. Wil je mensen uitnodigen, ga je zelf op visite of ga je op vakantie? Denk er op tijd over na en neem de nodige maatregelen. Verstuur uitnodigingen, overleg of boek je vakantie.

2. Eten en drinken

Als je thuis blijft en eventueel visite krijgt maak je vast een planning voor de maaltijden en hapjes die je wilt serveren. Denk ook vast na over de maaltijden voor 1 januari. Zoek recepten die niet te ingewikkeld zijn zodat je zelf ook gezellig mee kunt doen. Maak een boodschappenlijst die gesorteerd is op productgroep. Dat is handiger tijdens het boodschappen doen. Plan een moment in je agenda voor het doen van de boodschappen. Vergeet ook de ingrediƫnten voor de oliebollen en appelbeignets niet, of bestel ze op tijd bij de bakker.

Als je gedurende de avond hapjes wilt serveren kun je de hulp inroepen van de wat grotere kinderen. Ze vinden het vaak heel leuk om mee te helpen met dit soort activiteiten en alle hulp is natuurlijk welkom. Veel hapjes kunnen ook van tevoren klaar gemaakt worden. Dek ze goed af met folie of bewaar ze in plastic bakjes, eventueel buiten (als de temperatuur laag genoeg is).

Wil je champagne schenken tijdens de jaarwisseling dan kun je die ook buiten bewaren. Denk eraan om champagne tenminste 3 uur voor het serveren koud te zetten.

3. Vuurwerk

Je kunt net als voorgaande jaren op 3 werkdagen vuurwerk kopen. De koopdagen in 2014 zijn 29, 30 en 31 december. Vuurwerk afsteken mag voortaan alleen op 31 december van 18.00 tot 2.00 uur.

(Bron: Rijksoverheid.nl)

Vergeet ook de beschermende brillen niet en houd rekening met je huisdier.

4. Activiteiten

Kijk in de tv-gids of er leuke programma’s op televisie komen met oud en nieuw. Zo niet, zorg dan zelf voor bijvoorbeeld een paar leuke films of ga ouderwets spelletjes spelen.